Ya Allah.. Jika waktu ini adalah waktu mustajab untuk doaku, maka ku pohon kebahagiaan kepada sesiapa yang membaca statusku ini. Damaikanlah hati mereka yang berduka lara. Tukarkanlah tangisan mereka kepada senyuman. Engkau gembirakanlah mereka seberapa lama masa yang Engkau tetapkan.
Engkau cabutlah rasa gelisah dari hati mereka. Engkau bebaskanlah mereka dari keresahan. Kurniakanlah mereka kesihatan dan kesejahteraan..
Kepada yang sakit, Engkau sembuhkan Ya Allah!

Tenangkanlah hati mereka sampai kiamat, Selamatkan mereka dari bencana dunia dan azab di akhirat. Sesungguhnya Engkau adalah Maha Pemberi Kebahagiaan..

Hamba juga bermohon kepadaMu Ya Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang agar diberikan kelapangan kepada saudara-saudara ku yang sedang bersusah hati dan berhempas pulas berperang dengan belenggu masalah hutang yang mencengkam dari segenap arah, kiri dan kanan, atas dan bawah.. Siang dan malam tak keruan.

Semoga Engkau mendengar dan mengabulkan rintihan doa hambaMu ini Ya Allah, Tuhan Yang Maha Pemberi.. Lapangkanlah mereka..
Amin Ya Allah!

Kredit FB Abdul Hakim Awang