Monthly Archives: March 2012

Jom Mengetop

Kini, aku meminati tulisan Dr. HM Tuah. Buku terkini yang dibaca.

KEJAYAAN. Itulah yang kita cari bagi memberi makna di dalam hidup ini. Sama ada ia adalah kejayaan fizikal di dunia, kejayaan emosional untuk peribadi mahupun kejayaan spiritual untuk akhirat, kejayaan turut memberi kita kebahagiaan. Namun, kejayaan yang hebat pula adalah kejayaan bila kita berada di tangga teratas. Ertinya mendapat nombor satu, paling hebat, paling best dan paling top. Ini kerana, bila kita top, kita menjadi insan yang terbaik antara yang terbaik.

JOM MENGETOP adalah sebuah buku yang membicarakan tentang bagaimana hendak mencapai puncak kejayaan. Disampaikan dengan cara santai dan selamba, JOM MENGETOP menyentuh pelbagai aspek yang antaranya adalah agama, cabaran, cinta, emosi, hobi, kasih sayang, kekuatan motivasi dan banyak lagi. Terdapat lebih 100 topik yang dibicarakan di dalam buku yang comel ini. Mudah-mudahan anda akan terpanggil untuk memperbaiki kejayaan selepas menamatkan bacaan buku ini.

Price: RM10

Cipta Syurga Hati

Selama ini, saya masih tidak faham apa konsepnya Syurga Hati tapi akhirnya aku faham apa itu Syurga Hati = Ketenangan hati, Kaya Hati.

Hati dalam konteks buku ini bermaksud jiwa, kalbu atau sanubari. Ia membabitkan batin seperti perasaan, fikiran serta cita-cita yang terkandung di dalam hati kita. Cipta pula bermaksud kekuatan yang ditolak oleh kekuatan berfikir dan kekuatan berinovasi.

Jadi, pengisian CIPTA SYURGA HATI adalah satu usaha mencipta sesuatu yang tidak dapat dilihat dalam bentuk benda tetapi boleh diterjemahkan melalui peribadi yang molek, menarik, betul, patut lagi munasabah. Ia bertujuan mendamaikan jiwa untuk melalui hidup seadanya. Yakinlah bahawa syurga di hati mampu dibentuk bergantung pada kesediaan hati itu sendiri.

Misi buku ini dalah memberikan kita rasa bahagia seakan syurga sebagaimana ungkapan rumahku syurgaku. Justeru, kita akan dapati banyak hujah DR.HM TUAH ISKANDAR al-HAJ berpaksikan pendirian suci ini apabila mengetengahkan satu-satu persoalan untuk mencipta syurga di hati di dunia yang bakal fana ini. Moga-moga ilmu yang dikongsi ini dapat dimanfaatkan bersama.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...