Monthly Archives: February 2012

Berubat Dengan Solat

Penulis: Fahrul Muis
Harga: RM13

“Wahai orang-orang yang beriman, jadikanlah sabar dan solat sebagai penolongmu.” (Surah al-Baqarah : ayat 153).
“Berdiri dan solatlah kerana di dalam solat ada ubat.” (Hadis Imam Ahmad)
Fakta ilmiah ini menjadi titik persoalan kajian kepada buku ini. Adakah benar solat terbukti sebagai terapi menurut kajian zaman ini? Adakah benar solat boleh menjadi ubat kepada penyakit? Bagaimana terapi solat dilihat daripada kaca mata ahli perubatan?

Kesihatan yang baik sama ada jasmani ataupun rohani adalah impian setiap individu. Ramai yang rela mengorbankan harta dan wang ringgit semata-mata bagi mendapatkan kesihatan yang baik. Kesihatan dapat diperoleh daripada aktiviti bersenam, mengamalkan gizi seimbang dan mengikuti nasihat doktor. Namun, sedarkah kita, solat juga dapat menjadi ubat bagi penyakit fizikal dan mental.
Buku ini memaparkan pelbagai manfaat solat terutamanya daripada aspek kesihatan jasmani mahupun rohani. Kelebihan solat sebagai penawar bermula dari wuduk hingga salam. Di dalamnya terkandung 1001 rahsia terapi pelbagai penyakit jasmani mahupun rohani.

Oi Bangun Oi

Lately, I have started to favour Malays Books.

One of the them is from the famous author Dr. HM Tuah Iskandar

dr hm tuan iskandar

Price: RM10

Buku Zakat Terapi Kekayaan

As usual, saw this book at the BookStore. Insterested to know about Zakaah.

Jadikanlah hati sentiasa berebut-rebut mahu bersedekah, berzakat dan berinfaq. Cetuskan rasa cemburu andai terlihat orang lain banyak beribadat dan di tangan sering tersedia menyampaikan hajat. Bisikkan pada minda bahawa kita patut lebih banyak menghulur sebagai refleksi tanda bersyukur. Gandakanlah nilai kewangan dengan keberkatan kerana natijahnya ada jaminan besar di sisi TUHAN.

Download Buku Zakat Terapi Kekayaan

RM42 Billion harta pusaka belum dituntut

I bought this book from the International Book Fair in PWTC.

Muslims in Malaysia has 40 Billion Assets in Baitul Mal which has not been claimed. Learn about Faraid, distribution of Asset from deceased from Islamic perspective.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...