Monthly Archives: August 2006

Protected: Tips-tips yang dicuba

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Buku Rahsia buat duit dengan internet

Banyak orang memperkatakan tentang buku ini. Awal-awal lagi saya sudah membeli kerana ingin tahu apa isi kandungannya.

Isinya bagus untuk newbie dan intermediate. Tapi cara yang lebih detail tidak diberitahu disini. hanya lah dalam bentuk surface.

 
Sinopsis

10 langkah mudah menjadi usahawan Dot Com.

Pada 2010, berniaga di e-dagang dijangka memperoleh keuntungan sehingga US$40 bilion. Ramalan ini menarik minat penduduk seluruh dunia menceburi bisnes secara online sehingga meningkat mendadak lebih 500 peratus.

Ini adalah cabaran bagi pemilik bisnes online bersaing menarik minat pengunjung internet membeli produk mereka.

Rahsia Buat Duit dengan Internet memberi panduan bagi mereka yang ingin meraih keuntungan melalui internet. Ia juga dilengkapi dengan CD bagi membantu bakal jutawan:
-Membina laman web yang efektif.
-Memasarkan perkhidmatan dan produk perniagaan dengan cara yang mudah.
-Cara paling efektif menjadikan laman web anda kerap dikunjungi pembeli.
-Mengetahui kesilapan yang selalu dilakukan peniaga e-dagang.

Isi Kandungan
Daripada laptop penulis
Langkah 1: Kami, Anda, Mereka dan Internet
Langkah 2: Bekalan bagi Pengembaraan yang Menguntungkan
Langkah 3: Produk Terhangat di Pasaran
Langkah 4: Model Perniagaan Terlaris Masa Kini
Langkah 5: Membina Laman Web yang Efektif
Langkah 6: Hosting: Tapak Bisnes Anda
Langkah 7: Penjenamaan Melalui Domain
Langkah 8: Melancarkan Bisnes Dot Com Anda
Langkah 9: Merancang Pengiklanan Berkesan
Langkah 10: Pecutan Terakhir, Pemasaran Gemilang

 

Protected: My Email Collection

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Protected: My Personal Websites..

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Buku Menjadi Jutawan MLM

Entah kenapa, rasa tergerak hati aku ni nak baca buku especially ramai yang mengaku menjadi jutawan mlm kat Malaysia. Kalau di dada majalah atau akhbar pasti anda lihat gambar seseorang bergambar didepan kereta mewah mereka. Ini semua sinonim dengan perniagaan mlm.  Mesti ada gambar seseorang bergambar dengan kereta mewah mereka. Macam pelik pulak. Tak de pula yang bergambar dengan duit mereka yang berkepuk atau bergambar di depan bank atau at least dengan akaun bank mereka.

Tapi tak pe, untuk pembelajaran, nak tahu gak apa isi kandungan nya. so bacalah sinopsis dibawah.

Sinopsis

Tahukah anda? 20 peratus daripada 500 ribu jutawan Amerika terlibat dalam bisnes MLM. Manakala 35 peratus jutawan di Malaysia adalah jutawan MLM. Nilai bisnes MLM melebihi 100 bilion USD dan lebih 40 juta rakyat seluruh dunia berkecimpung dalam bisnes MLM.

Lahirnya buku ini adalah satu daripada khazanah panduan MLM yang sememangnya ditunggu-tunggu oleh para usahawan jualan langsung (MLM). Saya memerhatikan bahawa setiap usahawan yang gigih dan aktif, kadang-kadang tidak mengetahui tentang teknik-teknik yang berkesan dalam membina perniagaan MLM. Mereka yang sepatutnya mendapat didikan yang secukupnya daripada upline ataupun penaja dibiarkan tanpa panduan yang betul.

Tidak kurang juga ada upline yang begitu mengambil berat dan bertanggungjawab terhadap downline. Kehadiran buku ini, dapat menambahkan lagi khazanah ilmu pengetahuan mereka untuk berjaya dalam MLM. Apabila kita perhatikan dengan lebih mendalam, dapat dibuat kesimpulan iaitu potensi jualan langsung amat memberang-sangkan. Jumlah jualan industri jualan langsung sedunia kini melebihi USD80 bilion.

Manakala di Malaysia pula, jumlah jualan industri jualan langsung melebihi RM4 bilion. Angka ini memberikan satu petanda yang positif bahawa sudah tiba masanya MLM (Multilevel Marketing / pemasaran pelbagai peringkat / jualan langsung) menjadi sebuah industri yang terhebat di dunia. Abad ke-21 adalah milik MLM.

Dahulunya iaitu sekitar tahun 70-an, MLM dipandang hanya sebelah mata. MLM pada waktu itu dianggap kelas bawahan dan sudah tentu pengedarnya dipandang hina. Ini terjadi kerana MLM pada waktu itu adalah konsep jualan dengan cara mengetuk pintu dari rumah ke rumah. Kini, MLM sudah berubah dengan pesatnya. Seiring dengan zaman IT dan telekomunikasi, perniagaan jualan langsung ini dapat dijalankan dengan menggunakan kemudahan IT dan telekomunikasi.

Bahkan, industri ini dipandang mulia kerana melahirkan lebih ramai usahawan yang berjaya dan bertaraf jutawan melebihi industri lain. Saya amat berbesar hati jika anda dapat mengamalkan setiap kandungan dalam buku ini.

Buku ini dibahagikan kepada 5 bahagian:

Bahagian 1: Mengenali MLM
Ramai orang berminat menyertai MLM. Tetapi masih banyak yang mereka tidak tahu. Oleh itu, bahagian ini memperkenalkan MLM, panduan memilih syarikat MLM, komitmen dalam MLM dan yang paling penting, bolehkah mereka menjadi jutawan MLM.

Bahagian 2: Kelebihan MLM
Apabila anda menyertai MLM, sebenarnya banyak kelebihan yang anda perolehi. Bahagian ini menerangkan lebih lanjut kelebihan-kelebihan itu.

Bahagian 3: Cabaran dan Persiapan
Setiap perniagaan ada cabarannya yang tersendiri. Bahagian ini memberi panduan bagaimana menghadapi cabaran dalam MLM dan persiapan yang perlu anda lakukan. Antaranya, apa yang perlu dibuat apabila pelanggan menolak dan persediaan emosi dan sikap.

Bahagian 4: Menaja dalam MLM
Bahagian ini menekankan teknik menaja dalam MLM. Antara topik yang menarik ialah 5 langkah penajaan yang baik, teknik menaja ala helang, teknik jualan, power closing, home party dan teknik peniruan yang kreatif.

Bahagian 5: Motivasi MLM
Dalam bahagian ini diberikan beberapa tip dan teknik bagi memotivasi diri mereka yang terlibat dalam MLM. Antaranya bagaimana mengatasi rasa takut, teknik kuasa minda, bagaimana memotivasi downline dan dalil-dalil mengapa anda perlu terlibat dalam MLM.

Di dalam buku ini juga ada dimasukkan panduan-panduan ringkas dan ditandakan dengan beberapa ikon tertentu.

Harapan saya semoga dengan lahirnya buku ini, dapat memberikan cahaya bagi kegelapan. Biarpun suluhan cahaya itu tidak seterang mana, sekurang-kurangnya melalui cahaya yang sedia ada, dapat dijadikan penyuluh pada malam hari. Fahamilah sedalam-dalamnya.

Mohd Rozani bin Pawan Chek

Isi Kandungan
Sekapur Sireh
Bahagian 1 : Mengenali MLM
1. Asal-usul MLM
2. Bolehkah Menjadi Jutawan Melalui MLM?
3. Prasyarat dalam Memilih Syarikat
4. Apa yang Tidak Perlu dalam MLM?
5. Komitmen Anda dalam MLM

Bahagian 2 : Kelebihan MLM
6. Keuntungan Membeli dan Berniaga MLM
7. Makan Gaji atau MLM?
8. Kebebasan Kewangan dalam MLM
9. Keluhan yang Biasa Kita Dengar

Bahagian 3 : Cabaran dan Persiapan
10. Rintangan yang Bakal Anda Hadapi
11. Mudahkah Menjalankan MLM?
12. Tugas Anda
13. Bersedia Alam Emosi dan Sikap
14. Rahsia Memikat Hati Pelanggan
15. Apabila Pelanggan Berkata Tidak
16. Perlukah Anda Menjadi Super Salesman?
17. Ciri-ciri Orang Berjaya dalam MLM

Bahagian 4 : Menaja dalam MLM
18. Ciri-ciri Bakal Tajaan yang Berkualiti
19. Persediaan Sebelum dan Sewaktu Menemui Prospek
20. 5 Langkah Penajaan yang Baik
21. Sebab-sebab Penolakan
22. Teknik Menghadapi Penolakan
23. Alasan yang Bakal Anda Terima
24. Menaja Ala Helang
25. Cermin
26. Power Closing
27. Home Party
28. Perlukah Menaja Ramai Downline?
29. Persediaan Home Party
30. Apakah yang Perlu Dilakukan Selepas Menaja?
31. Anda Sebenarnya Bukan Menaja
32. Peniruan yang Kreatif

Bahagian 5 : Motivasi MLM
33. 4 Ketakutan
34. Jadikan Perniagaan MLM Anda Lebih Penting
35. Mengapa Downline Tidak Aktif?
36. Apa Itu Service?
37. Teknik Kuasa Minda
38. Bina Impian
39. 50 Dalil Mengapa Anda Perlu Terlibat dalam MLM
Biodata Penulis

Â

15 Teknik Efektif Internet Marketing

Baca buku ni.. bagus juga idea nya. 

Sinopsis
Semakin ramai yang klik laman web anda, semakin besar peluang anda meraih keuntungan! Tetapi bagaimana kaedah efektif yang dapat menarik perhatian umum mengunjungi laman web anda?

15 Teknik Efektif Internet Marketing dengan cara real time hands on memudahkan pembaca terus mempraktikkan setiap teknik yang dipelajari tanpa perlu membaca keseluruhan buku ini. Disajikan bersama dengan segala maklumat lengkap, teknik komprehensif dan trend terkini bagi mempromosikan laman web.

Usahawan, eksekutif pemasaran, konsultan, pereka laman web dan individu umum pasti mendapat manfaat daripada buku ini kerana ia membantu anda:

– Mempromosi web tanpa membazir masa dan wang
– Menambah pengunjung laman web dengan mudah dan cepat
– Memperluaskan hit pengunjung melangkaui sasaran dan sempadan tempat
– Memasarkan produk, servis dan idea dengan menggunakan newsgroup, mailing lists, e-zines, web rings, affiliate, opt in dan lain-lain lagi
– Memikat pengunjung datang kembali kepada laman web anda

Anda juga berpeluang download banyak bahan maklumat dari laman web penulis dengan menggunakan kata kunci rahsia daripada buku ini. Buku ini dan laman web penulis adalah gabungan yang tiada tandingan!

Isi Kandungan
Prakata
Bab 1 : Pengenalan Pemasaran Menerusi Internet
Bab 2: Pemasaran Melalui Email Dan Pemasaran Sasaran Terus
Teknik 1: Mailing List
Teknik 2: Opt In
Teknik 3: Instant Subscriber
Teknik 4: Ezine (Electronic Magazine)
Teknik 5: Autoresponder
Teknik 6: Sig File
Teknik 7: Instant Messenger
Bab 3: Pemasaran Melalui Enjin Pencari
Teknik 8: Mencari Dan Menempatkan Kedudukan
Teknik 9: Optimasi Kedudukan
Teknik 10: Membina Rangkaian Luar (Link Building)
Bab 4: Pemasaran Viral
Teknik 11: Blog
Teknik 12: Ebook (Electronic Book)
Teknik 13: Affiliate
Teknik 14: Forum
Teknik 15: Rss
Bab 5: Khas Untuk Ahli “Myorionet”
Rujukan
Indeks

 

Using the Power of Positive Thinking

Inside the cover you will start on a journey to personal, emotional, and financial freedom with a system that isn’t lacking any key pieces of information.

This is a complete system and is going to take you from day one, all the way to your success without leaving gaps in-between.

Buat duit dari rumah

Pada mulanya, saya bukanlah suka sangat baca buku BM ni tapi setelah baca a few buku dari Chef Li teruja pulak nak baca buku BM. Bukannya apa, kalau dok baca buku BM, berkarat pula english sebab kena selalu presentation kat orang. Tup tup vocab lak hilang.

Tapi tak pe, ini sinopsis buku buat duit dari rumah yang aku beli. Penulisnya adalah Mohd Rozani Pawan Chek.

Jika selama ini anda teraba-raba mencari pendapatan tambahan ataupun berasa gelap dalam mencari cara dan teknik bagi mengubah kuasa ekonomi anda, kini dengan hadirnya buku ini, sedikit sebanyak dapat mengurangkan dan mengubah kedudukan ekonomi anda.
Buku ini juga membuka mata, membuka hati dan membuka jalan kepada para pembaca menerokai alam siber dan menjalankan perniagaan secara online.

Kadang-kadang kita selalu berfikir, hendak menjadi jutawan memerlukan modal yang juga bernilai jutaan ringgit. Tetapi perniagaan mail order tidak memerlukan modal hingga jutaan ringgit. Percayakah anda apabila saya katakan, modal bagi perniagaan ini tidak sampai pun RM2,000. Mengapa? Tidak percaya?

Buku ini mengandungi dua cara berniaga melalui pos iaitu secara konvensional (pos biasa dan pengiklanan melalui akhbar dan majalah) dan melalui internet. Anda boleh memilih cara mana yang sesuai. Tetapi jika hendak menjadi jutawan, gunakanlah kedua-dua cara ini. Saya pernah dan sedang merintis kedua-dua cara.

Buku ini tidaklah memberikan input 10 peratus, tetapi cukup sekadar membuka minda dan pemikiran anda yang jalan bagi menjadi kaya dan jutawan adalah luas.

Isi Kandungan
Prakata
Bab 1 Buat Duit dari Rumah
Bab 2 Berkenalan dengan Mail Order
Bab 3 Kelebihan Mail Order
Bab 4 Peti Pos Jadi Mesin Duit?
Bab 5 Ayuh Kita Mulakan!
Bab 6 Menjual Barangan
Bab 7 Menjual Perkhidmatan
Bab 8 Menjual Maklumat
Bab 9 Jualan MLM
Bab 10 Menjana idea
Bab 11 Kelebihan Iklan Akhbar dan Majalah
Bab 12 Teknik Menulis Iklan
Bab 13 Teknik Menulis Katalog dan Brosur
Bab 14 30 Cara Meningkatkan Kualiti Katalog dan Brosur
Bab 15 Bagaimana Hendak Berjaya?
Bab 16 5 Tip Sukses Mail Order
Bab 17 Firma-firma Luar Negara
Bab 18 Rancang Gerak Kerja
Bab 19 Cari Idea
Bab 20 Dapatkan E-mel
Bab 21 10 Rahsia Laman Web Hebat
Bab 22 Dapatkan Domain Name
Bab 23 Promosi… Promosi… Promosi…
Bab 24 Kelebihan dan Kekurangan Produk
Bab 25 Promosi Melalui Enjin Pencari
Bab 26 20 Kedudukan Teratas Enjin Pencari
Bab 27 Promosi Melalui Direktori dan Yellow Pages
Bab 28 Promosi Melalui PPC
Bab 29 Promosi Melalui E-mel
Bab 30 Promosi Melalui E-Book
Bab 31 Promosi Melalui Program Affiliate
Bab 32 Promosi Melalui E-zine
Bab 33 Promosi Melalui Message Board
Bab 34 Promosi Melalui Pertukaran Link
Bab 35 Promosi Melalui E-Bay
Bab 36 Promosi Melalui Ruangan Chat
Bab 37 Promosi Melalui Banner Exchanges
Bab 38 Promosi Melalui Weblog
Bab 39 Cara Bayaran Perniagaan Internet
Bab 40 Menggalakkan Pelanggan Respons pada Laman Web
Bab 41 7 Kesilapan Perniagaan Melalui Internet
Bab 42 10 Dalil Kenapa Perniagaan Internet Gagal
Bab 43 Tingkatkan Kualiti Laman Web Secara Percuma
Bab 44 Jualan ‘Gila-gila’
Bab 45 Mulakan produk Maklumat Sendiri
Bab 46 5 Cara Pelanggan Boleh Percaya pada Anda
Bab 47 18 Langkah Sukses
Bab 48 12 Dalil Mengapa Anda Perlu Bekerja di Rumah
Bab 49 Miskin Bukan Alasan
Bab 50 Peluang Ada di Mana-mana
Bab 51 Pemikiran Jutawan
Bab 52 Rahsia Kebahagiaan dalam Perniagaan dan Hidup
Bab 53 Apa Tunggu Lagi…
Bab 54 Biodata Penulis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...